2015. február 22., vasárnap

Alföldi betyárgulyás

Hozzávalók:

10 dkg. füstölt szalonna,
25 dkg. sertéshús 
5 db. krumpli 
1 szál sárgarépa,
1 szál petrezselyem gyökér, 
1 fej hagyma, 
1 teáskanál pirospaprika,
15 dkg. csiperke,
kis csokor petrezselyem zöld,
1 szál lestyán levél,
só, frissen őrölt bors,
1 kanál tejföl,
csipetke, vagy galuska ízlés szerint.



A szalonnát felkockázzuk, és kisütjük. A zsírján megpirítjuk a nagyon apróra vágott hagymát, majd a kockára vágott húst átforgatjuk rajta, míg kifehéredik. Hozzákeverjük a pirospaprikát, felengedjük vízzel, míg éppen csak ellepi és hozzáadjuk a sót, a borsot. Lassú tűzön főzzük addig, míg a hús kezd puhulni. Ekkor kerül bele a felkarikázott (kockázott) répa, a gyökér, majd később a krumpli is. A tejfölt, a felszeletelt gombát, és az apróra vágott petrezselyem zöldet is hozzátesszük, valamint csipetkét, esetleg galuskát főzünk bele.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése