2015. február 22., vasárnap

Káposztás, aszalt paradicsomos palacsinta.

Hozzávalók:

A palacsintához:

50 dkg. liszt, 7 dl. tej, 4 tojás, 1 kanál cukor, kevés őrölt bors, 6 kanál olaj, 5 dl. szódavíz, (ásványvíz) 1 csipet só.

A töltelékhez: 

1/4 káposzta, frissen őrölt bors, 1 kis kanál cukor, 1 kis kanál almaecet, 200 g. aszalt paradicsom, só, 1 kanál olaj.


Elkészítjük a palacsintákat: A lisztet, a tojásokat, a cukrot, kevés őrölt borsot, a sót és a szódavizet keverőtálba tesszük, és simára keverjük, majd hozzáadjuk a tejet és az olajat. Kisütjük a palacsintákat forró serpenyőben, pici olajon. Sós palacsintát készítünk.
A töltelékhez, a megadott hozzávalókból párolt káposztát készítünk, amibe belekeverjük a napon szárított paradicsomot is. 
Pikáns, szokatlan ízű, de nagyon finom sós ízesítésű palacsintákat kapunk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése