2015. február 16., hétfő

Almaszósz sült csirkecombbal

Hozzávalók:

4 db csirke felső comb,

só, őrölt bors, mustár.
kevés olaj.


a szószhoz:
1 kg. alma,
200 g. főzőtejszín,
2 kanál liszt.
1 mokkás kanál őrölt fahéj,
kevés citromlé,
1  kanál cukor.




A csirkecombokat bedörzsöljük sóval, őrölt borssal, kevés mustárral elkevert étolajjal, és tepsiben először fólia alatt, később a fóliát levéve megsütjük.
Az almákat meghámozzuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, vagy apró kockákra vágjuk. Kevés citromlevet csorgatunk rá, megcukrozzuk, és a fahéjat is hozzáadjuk. Zöldség, vagy hús alaplében megfőzzük az almás keveréket, majd  a tejszínnel, és 2 kanálnyi liszttel, külön edényben kevés alaplével csomómentesre keverjük. Az egészet összefőzzük, hogy besűrűsödjön.
A húst az almaszósszal tálaljuk. A sós csirkecomb, és az édes almaszósz kitűnő kontrasztot jelent az étkezésben, ezzel különleges élményt nyújt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése