2015. február 16., hétfő

Kínai húsos, rizses egytál

Hozzávalók:

50 dkg. sertésdagadó
25 dkg. rizs,
2 fej hagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1 db zöldpaprika,
1 db. paradicsom,
1 kanál szójaszósz,
1  kis kanál csili pehely
só, őrölt bors,
kevés olaj,
kb. 3 dl. leves alaplé





A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk. Beletesszük a csíkokra vágott sertésdagadót is, és fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a friss, csíkokra vágott paprikát, és a kicsi darabokra kockázott paradicsomot, őrölt borsot, és felöntjük kevés szójaszósszal. A rizst kicsit megpirítjuk, majd hozzáadjuk a húshoz, és kevés alaplét öntve rá, összekeverve összefőzzük. Hozzáadunk kevés csilipelyhet is, és addig főzzük, míg a rizs beszívja teljesen az alaplevet.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése