2015. február 21., szombat

Babapiskótás tortaerőd, szülinapra.

Hozzávalók:

8 db. tojás,
8 kanál cukor,
8 kanál liszt,
1 csomag sütőpor,
2 csomag csokis pudingpor,
annyi babapiskóta, amennyi a körberakásához szükséges, (ebben az esetben 24 db.)

1 csomag csokis zselés drazsé golyó,
2 tábla étcsoki,  kevés vaj,
1 tasak csokis tortadísz,
kevés vaj, a forma kenéséhez



A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét felverjük a cukorral, majd ebbe belekeverjük a tojás sárgáját és a sütőporral elkevert lisztet, 1 csipet sót. A sütőformát kivajazzuk! Az összekavart piskótaalapot beleterítjük, majd előmelegített sütőben megsütjük.
A megsült piskótát, kettévágjuk.
Közben, a használati utasítás szerint elkészítjük a pudingot. Rákenjük a szétvágott piskótára, és a felső piskótalapot ráborítjuk a töltelékre.  A felső tortalap rányomásával a kifolyt pudingba oldalról belenyomkodjuk az előzőleg vízfürdő felett elkészített, folyékony csokiba, majd csokis tortadíszbe mártott babapiskótákat. Szalaggal átkötjük. Ehhez a tortához 24 darab babapiskótára volt szükség. 
A tetejére ráöntjük a megmaradt folyékony csokit, megdíszítjük a drazséval, és hűtőbe tesszük.
Keresztlányunk születésnapjára készült.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése