2015. február 21., szombat

Csirkemell sajtmártással.

Hozzávalók:

4 db. csirkemell filé,
só, frissen őrölt bors,
kevés vaj, a sütéshez.

a sajtmártáshoz:

10 dkg. reszelt trappista sajt,
10 dkg. reszelt füstölt sajt,
kevés fokhagymapor,
2 dl. főzőtejszín
1 csipet szerecsendió,
kevés só, és őrölt fehér bors,
kevés vaj.




A csirkemelleket középen bevágjuk, de nem vágjuk át teljesen. Pillangószerűen kettéhajtjuk, és finoman kiklopfoljuk. Így eredeti méretét megkétszerezzük. Serpenyőben kevés vajon mindkét oldalát jól átsütjük. 
Elkészítjük a sajtmártást. A kétfajta reszelt sajthoz hozzáadjuk a tejszínt, sóval, őrölt fehér borssal a fokhagymaporral, és csipetnyi szerecsendióval ízesítjük. Lassú tűzön felfőzzük, majd a vajat is hozzáadjuk. A felolvadt vajjal jól elkeverjük.
A grillezett mellet a sajtmártással tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése