Hozzávalók:
4 db. csirkemell filé,
só, frissen őrölt bors,
4 db. csirkemell filé,
só, frissen őrölt bors,
kevés vaj, a sütéshez.
a sajtmártáshoz:
10 dkg. reszelt trappista sajt,
10 dkg. reszelt füstölt sajt,
kevés fokhagymapor,
2 dl. főzőtejszín
1 csipet szerecsendió,
kevés só, és őrölt fehér bors,
kevés vaj.
A csirkemelleket középen bevágjuk, de nem vágjuk át teljesen. Pillangószerűen kettéhajtjuk, és finoman kiklopfoljuk. Így eredeti méretét megkétszerezzük. Serpenyőben kevés vajon mindkét oldalát jól átsütjük.
Elkészítjük a sajtmártást. A kétfajta reszelt sajthoz hozzáadjuk a tejszínt, sóval, őrölt fehér borssal a fokhagymaporral, és csipetnyi szerecsendióval ízesítjük. Lassú tűzön felfőzzük, majd a vajat is hozzáadjuk. A felolvadt vajjal jól elkeverjük.
A grillezett mellet a sajtmártással tálaljuk.
10 dkg. reszelt trappista sajt,
10 dkg. reszelt füstölt sajt,
kevés fokhagymapor,
2 dl. főzőtejszín
1 csipet szerecsendió,
kevés só, és őrölt fehér bors,
kevés vaj.
A csirkemelleket középen bevágjuk, de nem vágjuk át teljesen. Pillangószerűen kettéhajtjuk, és finoman kiklopfoljuk. Így eredeti méretét megkétszerezzük. Serpenyőben kevés vajon mindkét oldalát jól átsütjük.
Elkészítjük a sajtmártást. A kétfajta reszelt sajthoz hozzáadjuk a tejszínt, sóval, őrölt fehér borssal a fokhagymaporral, és csipetnyi szerecsendióval ízesítjük. Lassú tűzön felfőzzük, majd a vajat is hozzáadjuk. A felolvadt vajjal jól elkeverjük.
A grillezett mellet a sajtmártással tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése