2015. február 21., szombat

Sonkás búbos hús

Hozzávalók 4 személy részére:

4 szelet sertéskaraj,
10 dkg. füstölt sonka,
fél csomó újhagyma,
kevés fokhagymapor,
10 dkg reszelt trappista,
1 zsemle, + kevés tej az áztatáshoz,
1 tojás,
kevés petrezselyem zöld,
só, frissen őrölt bors,
1 kanál olaj.



A hússzeleteket kikloffolom, megsózom, és mindkét oldalon átsütöm félig. 
Míg a húsokat pihentetem, addig elkészítem a búbot a tetejére. A serpenyőben maradt olajon összefőzöm az apróra vágott, vagy darált sonkát, a tejben áztatott, majd kicsavart zsemlét, az apróra darabolt újhagymát, az apróra vágott petrezselyem zöldet, a fokhagymaport. Megsózom, jól megborsozom, lehúzom a tűzről, és hozzáadom a tojást, és a reszelt sajt felét. Elosztom a hússzeleteken, rászórom a maradék reszelt sajtot, majd sütőtálban, kevés olajat alátéve megsütöm.
A hússzeletek elősütöttek, így addig kell sütni, míg a teteje meg nem pirul.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése