Hozzávalók:
6 tojás,
6 ek. kristálycukor,
6 ek. liszt,
1 csipet só,
1 mokkás kanál sütőpor
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét felverjük a cukorral, majd ebbe óvatosan belekeverjük a felvert tojás sárgáját, 1 csipet sót, és a sütőporral elkevert lisztet. A kész piskóta masszát tepsiben, sütőpapíron egyenletesen eloszlatjuk, majd közepes hőfokon megsütjük. A sütő ajtaját sütés közben tilos kinyitni! Mikor megsült, deszkára fektetett nedves konyharuhára borítjuk, a sütőpapírt lehúzzuk róla, és hagyjuk kihűlni. A konyharuhával együtt feltekerjük, majd visszatekerjük. Megkenjük baracklekvárral, és immár a konyharuha nélkül feltekerjük. Ezután kis pihentetés után szeletelhető. Megszórható porcukorral, de anélkül is finom!
6 tojás,
6 ek. kristálycukor,
6 ek. liszt,
1 csipet só,
1 mokkás kanál sütőpor
25 dkg. baracklekvár,
porcukor a szóráshoz.
porcukor a szóráshoz.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét felverjük a cukorral, majd ebbe óvatosan belekeverjük a felvert tojás sárgáját, 1 csipet sót, és a sütőporral elkevert lisztet. A kész piskóta masszát tepsiben, sütőpapíron egyenletesen eloszlatjuk, majd közepes hőfokon megsütjük. A sütő ajtaját sütés közben tilos kinyitni! Mikor megsült, deszkára fektetett nedves konyharuhára borítjuk, a sütőpapírt lehúzzuk róla, és hagyjuk kihűlni. A konyharuhával együtt feltekerjük, majd visszatekerjük. Megkenjük baracklekvárral, és immár a konyharuha nélkül feltekerjük. Ezután kis pihentetés után szeletelhető. Megszórható porcukorral, de anélkül is finom!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése