2015. február 20., péntek

Banános piskótatorta.

Hozzávalók 28 cm-es tortaformához:

8 db tojás,
8 kanál cukor,
8 kanál liszt,
1 csomag sütőpor,
5 db. banán,
kevés citromlé,
2 csomag vaníliás pudingpor, 
tortabevonó, kevés olaj,
kevés vaj, a forma kenéséhez.



A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét felverjük a cukorral, majd ebbe belekeverjük a tojás sárgáját és a sütőporral elkevert lisztet. A sütőformát kivajazzuk! Az összekavart piskótaalapot beleterítjük, majd előmelegített sütőben megsütjük. Nem árt elvégezni a tűpróbát sem!
A megsült piskótát, kettévágjuk.
Közben, a használati utasítás szerint elkészítjük a pudingot. Az alsó piskótalapon elterítjük a pudingfelét, és rásorakoztatjuk a felszeletelt banánokat, amiket kevés citromlével előzőleg megcseppentettünk, és összeforgattunk. a maradék pudingot is ráterítjük, majd a  felső piskótalapot  is ráborítjuk a banános töltelékre, és azt is banánnal díszítjük. Vízfürdőben felolvasztjuk a tortabevonót kevés olajjal,  a torta tetejére, és oldalára simítjuk spatulával.
Szülinapi tortának készült.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése