2015. február 12., csütörtök

Brokkoli krémleves

Hozzávalók 4 fő részére:

1/2 kg brokkoli,

2 dkg vaj, 
1 közepes fej hagyma, 
2 - 3 gerezd fokhagyma,
3 ek. tejföl,
kevés őrölt szerecsendió,
kevés petrezselyem zöld,
só, frissen őrölt bors.




A brokkolit rózsáira bontod, alaposan átmosod több lében. A vajat felolvasztod, és mikor elég meleg, megdinszteled rajta az apróra vágott hagymát, és a szétnyomott fokhagymát. Ezután hozzáadod a brokkoli rózsákat, és néhány keverés után felöntöd annyi vízzel, hogy bőségesen ellepje. 

Addig főzöd, míg meg nem puhul a brokkoli, majd két választási lehetőséged van. Kiveheted a brokkoli egy részét, és így turmixolod össze levesed, vagy az egészet pépesíted. Kevés levet kivéve a fazékból, összekevered a tejföllel, (temperálod) és visszatöltöd a leveshez. Hozzáadod a szerecsendiót, sózd, borsozd meg, tegyél hozzá aprított petrezselyem zöldet, és forrald fel ismét. Ha vettél ki brokkolit, akkor most tedd vissza a levesbe! Kitűnő, kímélő leves.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése