2015. február 12., csütörtök

Pulykaraguleves tárkonyosan.

Hozzávalók 4 fő részére:

600 g pulyka felső comb filé
1 fej hagyma, 
3 gerezd fokhagyma,
5 db sárgarépa
2 db petrezselyemgyökér
1/2 zeller
1/2 db karalábé
1 marék zöldborsó
200 g. főzőtejszín (20%-os)
kevés só, és bors
kevés tárkony
4 marék levestészta, (eperlevél)
kevés étolaj.


A pulykacombot kisebb kocákra vágom, a hagymát lereszelem, a fokhagymát szétnyomom. A zöldségféléket hasábokra, vagy karikákra vágom. 
a húsdarabokat kevés étolajon megpirítom addig, míg ki nem fehéredik. Felöntöm annyi vízzel, hogy bőven ellepje, és beleteszem, a reszelt hagymát, és a fokhagymát. Sózom, borsozom, és fedő alatt főzöm, míg a hús félig megpuhul. Ekkor adom hozzá a feldarabolt zöldségeket, valamint a friss tárkony leveleket is. Mikor a hús, és a zöldségek is megpuhultak, elkeverem a főzőtejszínnel, belerakom a levestésztát, és ismét felforralom. Bőséges ebéd, akár egytálételként is fogyasztható

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése