2015. február 21., szombat

Diabetikus londoni szelet

Hozzávalók:

4 tojás, (sárgája a tésztához, fehérje a tetejére)
25 dkg. liszt,
15 dkg. margarin,
10 dkg. szorbit (cukorpótló, gyógyszertárban kapható, a cukorral egyenértékű)
1 mokkás kanál sütőpor.

A tetejére:
4 tojás fehérje,
20 dkg. szorbit,
1 cs. vaníliás cukor,
15 dkg. darált dió,
kevés diabetikus lekvár. 




A tojáshoz hozzámorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a szorbitot, majd a sütőporral elkevert lisztet, és sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük. Tetejére kevés lekvárt teszünk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, óvatosan hozzákeverjük a szorbitot, a vaníliás cukrot, és a darált diót. A lekvárra terítjük, és eligazítjuk. Először 200 fokon, majd 10 perc után 180 fokon, 20 - 25 percig sütjük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése