2015. február 23., hétfő

Diós / mákos nudli

Hozzávalók:

1 kg. krumpli,
25 dkg. liszt
3 dkg. gríz,
5 dkg vaj,
1 tojás.

a szóráshoz: 25 dkg. darált dió, 1 kis kanál porcukor.



A krumplit héjában megfőzzük, majd mikor meghűlt meghámozzuk, összetörjük. Összedolgozzuk a többi hozzávalóval, és összegyúrjuk, míg nyújtható tésztát nem kapunk. 
1 cm. vastagra kinyújtjuk, majd 1 cm. széles csíkokat vágunk belőle. A csíkokat szorosan egymás mellett hagyjuk, majd 4 cm. hosszú hasábokra vágjuk őket. 
Vastag liszten megsodorjuk a nudlikat henger formára. A kész nudlikat tegyük egy tálba, majd liszttel meghintve rázzuk össze. 
Forró sós vízben addig főzzük, míg a nudlik a víz tetejére emelkednek.

Kihűlés után forgassuk össze a dió, és a porcukor keverékével. Mákkal is fogyasztható!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése