2015. február 23., hétfő

Sertés flekken

Hozzávalók:

6 szelet sertés tarja,
só, 
durvára őrölt fekete bors,
csipetnyi piris paprika,
leheletnyi őrölt kömény minden szeletre.
Pácolni nem kell, fűszerezés után azonnal süthető.




Vásári gyors étel.
A flekken lényege a tarjaszelet. Ezt kisujjnyi vastagságúra vágják, kikloffolják, és mindkét oldalán pár percig sütik. Ez a zsírerekkel bőven átszőtt finom hús, bárhogyan készítik el, finom étel a végeredmény. A legjobb akkor, ha faszén parázson sül, de finom akkor is, ha bordás szeletsütőben készül. A sütés során a felesleges zsír lecsöpög róla, így nem szaftos hússzelet a végeredmény. A tarjaszeletben lévő zsírerek megőrzik a fűszeres ízt. Fokhagymázni, mustározni szentségtörés!
Erdélyi étel, nem kell hozzá köret, bár azzal is ehetjük. Vásárokon, búcsúkon, csak kenyérszelettel együtt fogyasztják.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése