2015. február 23., hétfő

Pácolt, sörös csülök

Hozzávalók:

2,5 kg. csontozott csülök,
kevés csilipehely,
só, őrölt bors,
5 - 6 gerezd fokhagyma,
2 dl. sör,
kevés étolaj.




A csülköt durva szemű sóval bedörzsöljük, beleforgatjuk a szétnyomott fokhagymába, megborsozzuk, ráöntjük a sört, majd hűtőbe tesszük egy éjszakára. Másnap az előző este bepácolt csülköt tepsibe tesszük, a páclét is rácsorgatjuk, majd megszórjuk ízlés szerint csilipehellyel. Lefóliázva sütjük addig, míg a hús meg nem puhul,
 majd a fóliát levesszük róla, és készre sütjük. Ilyenkor praktikus, csak felső sütést használni. Sütés közben időnként kanállal megöntözhetjük a csülök tetejét a keletkezett lével. A sör alkoholtartalma addigra elpárolog, csak az enyhén kesernyés aromája marad. Addig sütjük, amíg a bőre kicsit meg nem pirul.

Ünnepi vacsorának ajánlom, salátával tálalva. Majonézes, tejfölös saláták illenek hozzá. Hidegen fogyasztható.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése