2015. február 11., szerda

Frankfurti tokány

Hozzávalók:

50 dkg. pulyka felső comb filé,
1 nagy fej hagyma, 
2 pár virsli,
1 kanál paradicsompüré,
3 gerezd fokhagyma,
1 teás kanál őrölt pirospaprika,
só, frissen őrölt bors,
1 dl. száraz fehérbor,
kevés sertészsír.



A húst vékony csíkokra szeljük. A hagymát apróra vágjuk, kevés zsíron megdinszteljük. Hozzátesszük a húscsíkokat, és addig pirítjuk, míg el nem kezd fehéredni. Ekkor felöntjük a fehérborral, valamint hozzáadjuk a paradicsompürét. Az edénybe tesszük a fűszereket, ( szétnyomott fokhagyma, só, őrölt bors, őrölt paprika) és fedő alatt addig pároljuk, míg a hús meg nem puhul. Ha szükséges, kevés vizet töltünk rá. Mikor a hús megpuhult, a karikára vágott virslit is hozzáadjuk, és átforgatjuk a tokányt. Más húsféléből is készíthető, akár sertés lapockából is.

Tésztán szoktam tálalni, mert bőséges szaftja van az ételnek.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése