2015. február 9., hétfő

Gesztenyés, meggyes patkó

Hozzávalók: 12 db. kiflihez.

a tésztához:
250 g. liszt,
100 d. vaj,
1 dl. tej,
1 tojás,
1 kis kanál porcukor,
10 g. élesztő,
1 csipet só.

a töltelékhez:

250 g. gesztenyemassza,
1 marék leszűrt, kimagozott meggybefőtt,
fél-fél deci tej, és befőttlé,

1 tojás a kenéshez.




A tésztához minden hozzávalót, egy mélyebb tálban összegyúrok. Cipót formálok belőle, majd az egészet belisztezve egy tiszta tálba rakom, konyharuhával letakarom, és langyos helyen fél óráig pihentetem. 
Ezalatt kikeverem a tölteléket. A gesztenyemasszát tejjel, és befőttlével kenhetőre kavarom, (ízlés szerint kevés rum is adható hozzá) majd a meggyet is hozzáteszem. 
A pihentetett tésztát 12 egyforma darabra vágom. Ezeket vékonyra nyújtom, a szélére kenek a masszából. Szorosan feltekerem, és patkó formájúra alakítom. Kivajazott, lisztezett tepsiben felvert tojással megkenem, és újabb fél óráig pihentetem ismét. Tojással ismét átkenem, és előmelegített, forró sütőben aranybarnára sütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése