Hozzávalók:
4 szelet hús, (lehet tarja, karaj, de csirke, vagy pulyka szelet is)
4 db tojás, só, őrölt bors,
kevés liszt,
olaj a sütéshez.
A hússzeleteket kikloffoljuk, megsózzuk, megborsozzuk mindkét oldalát, majd lisztbe forgatjuk. Kevés olajon mindkét oldalát, vagy szeletsütőben kisütjük. A hússzeleteket konyhai törlőre szedjük, és elkészítjük a serpenyőben a tükörtojásokat. Tanácsos csak az egyik oldalán sütni, hogy a sárgája enyhén folyós maradjon. Mivel nem szaftos étel, a tojás megvágásakor engedjük, hogy a sárgája rácsorogjon a hússzeletre. Ez a Holstein szelet lényege, élvezeti értéke.
krumplipürével, rizzsel, ritkábban sült krumplival tálaljuk. Jól esik mellé a savanyúság is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése