2015. február 11., szerda

Erzsébet szelet

Hozzávalók:

1 kg. borjú comb,

1 szál házi füstölt szalámi,
15 dkg. félkemény sajt, 
só,
kevés tej, 3-4 gerezd fokhagyma a hús beáztatásához.
liszt, tojás, zsemlemorzsa a panírozáshoz,
olaj a sütéshez.





A borjúcombot felszeleteljük, majd kikloffoljuk belülről kifelé. A hússzeleteket tej, és zúzott fokhagyma (esetleg fokhagymapor) keverékébe áztatjuk néhány órára. Lecsöpögtetjük, leitatjuk, majd mindkét oldalát megsózzuk. Vágódeszkára terítjük, majd egyik felére kolbász, és sajt szeletet halmozunk, majd összehajtjuk. Fogpiszkálóval megtűzzük, majd liszttel, tojással, és zsemlemorzsával panírozzuk. Forró bő olajban megsütjük.

Tálalás előtt ne felejtkezzünk el a beletűzött fogpiszkálóról!
Krumplipürével, hagymás krumplival, rizzsel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése