2015. február 23., hétfő

Kapros tejszínes pulykamell

Hozzávalók:


6 szelet pulykamell filé, (készíthető pulyka felső combból is)
1 kisebb fej hagyma,
3 gerezd fokhagyma,
só, frissen őrölt bors,
200 g. főzőtejszín,
1 ek. liszt,
1 kiskanál kapor (szárított, vagy friss)
kevés olaj.



A pulykamellből szeleteket vágunk, majd simára kloffoljuk. Kevés olajon, mindkét oldalát megsózva, megborsozva megsütjük. A szeleteket kivesszük, és ugyanabban a serpenyőben a maradék olajon a lereszelt hagymát, és a szétnyomott fokhagymát megdinszteljük. Hozzáadjuk a liszttel csomómentesre kevert tejszínt, sózzuk borsozzuk, és elkeverjük az aprított kaporral. A sült pulykamellet a kaporszósszal tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése