2015. február 23., hétfő

Kapros tejszínes tokány.

Hozzávalók:

1 kg pulyka felső comb filé,
2 kis fej hagyma
5 gerezd fokhagyma,
1 csipet só és bors
kevés csilipehely,
1 kávéskanál kapor, finomra aprítva,

200 g. főzőtejszín
1 evőkanál liszt.
1 evőkanál olaj.





A hagymát apróra vágom, majd kevés olajon megdinsztelem. A csíkokra vágott pulykahúst hozzátéve, fehéredésig párolom. Enyhén megsózom, majd hozzányomom a fokhagymát. Megborsozom, és kevés csilipelyhet szórok rá. Felöntöm a liszttel elkevert tejszínnel, a kaprot csak a legvégén adom hozzá. 
Kifőzött tésztával, esetleg galuskával tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése