2015. február 13., péntek

Karalábéleves, karalábé krémleves, magyaros karalábéleves.

Hozzávalók:

1 nagy fej karalábé,
5 dkg vaj, kevés olíva olaj,
1 kis fej vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
kevés kakukkfű, 
csipetnyi lestyán,
kevés petrezselyem zöld,
200 g. főzőtejszín,
csipetnyi só,
1 kévés kanál cukor, vagy cukorpótló.
fél liter leves alaplé.
2 marék levestészta.




Az aprított hagymát, és a szétnyomott fokhagymát megdinszteljük az olaj, és a vaj keverékén. Hozzáadjuk az ízlés szerint darabolt karalábét. Rövid ideig együtt dinszteljük, majd felöntjük leves alaplével. Sóval, kevés cukorral ízesítjük. Addig főzzük, míg a karalábédarabok nem főnek szét, kockákban maradnak. Keveset kiveszünk a főzőléből, elkeverjük tejszínnel, és visszaöntjük a levesbe. Az apróra vágott zöld fűszerekkel, és levestésztával együtt felforraljuk, és addig főzzük, míg a tészta is megfő. 
Készíthetjük úgy is, hogy a tejszín hozzáadása előtt  összeturmixoljuk a levest, és krémleves lesz a végeredmény, de úgy is csinálhatjuk, hogy a tejszínt elhagyjuk, és kevés őrölt pirospaprikát adunk levesünkhöz. Így Magyaros ízesítésű lesz levesünk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése