2015. február 13., péntek

Kelbimbó leves


40 dkg mirelit kelbimbó
kb. 1 liter leves alaplé, vagy 2 leveskocka, és víz
só, frissen őrölt bors
1 fej hagyma, 
2 gerezd fokhagyma,
kevés majoránna
kevés friss petrezselyem zöld,
kevés olíva olaj

a habaráshoz:

1 kis pohár tejföl,
1  ek. liszt

a galuskához:

1 tojás
3 ek. liszt,
kevés víz,
csipet só.




A kelbimbót kevés olíva olajon megpároljuk, (ne engedjük fel nagyon!) Hozzáreszeljük a hagymát, belenyomjuk a fokhagymát. Felöntjük alaplével, vagy vízzel, és belemorzsoljuk a leveskockákat. Sózzuk, borsozzuk. 
Keveset kiveszünk a levesléből, elkeverjük a tejföllel, és a  liszttel. Kikavarjuk a galuskát, majd vágódeszkáról késsel a levesbe szaggatjuk. A galuska hozzáadása után visszaöntjük a habarást, és hozzáadjuk az apróra vágott zöld fűszereket. 
Készíthetjük habarás, és galuska nélkül, ételízesítővel sokkal egyszerűbben is. A galuska helyett levestésztát is adhatunk hozzá.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése