2015. február 20., péntek

Lecsóval töltött kenyér

Hozzávalók:

1/2 kg liszt,
1 kávéskanál só,
1 csomag porélesztő,
2 dl langyos víz,
1 ek. olaj,
előző nap készített lecsó, 
1 szelet másnapos kenyér.




A tészta hozzávalóit összekevertem, majd 10 percig dagasztottam. Letakarva 1 órát kelesztettem, majd újra átgyúrtam. Kétfelé osztottam, kilapítottam, majd mindkettőnek a közepébe az előző napról maradt lecsót tettem, amibe beletépkedtem egy nagy szelet másnapos kenyeret is, a héja nélkül. A lecsót jól megborsoztam! Újra cipókat formáltam belőlük, majd a hajtogatással lefelé külön-külön cserépedénybe borítottam őket. Meleg helyen fél óráig ismét keltek, majd tetejét kereszt alakban bevágtam, és sütőbe tettem, aminek az aljára bögrében vizet raktam. 220 fokos sütőben, 35 perc alatt sült meg. Mikor kivettem, tetejét vizes konyharuhával átsimítottam.

 Hirtelen ötlettől vezérelve augusztus 20.-ra sütöttem, még 3 éve. Azóta több kenyeret is sütöttem, amikről már nem írtam újabb recepteket. A mennyiségeken azóta sem sokat változtattam, de készítettem már főtt, füstölt csülökkel, és kolbásszal töltött kenyeret is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése