2015. február 11., szerda

Mexikói aprópecsenye.

Tokány jellegű étel, könnyen elkészíthető.

Hozzávalók 4 fő részére:

1 kg. pulyka felsőcomb filé, (készülhet csirkéből, vagy sertésből is)
25 dkg. fagyasztott mexikói zöldségkeverék, (sárgarépa kocka, zöldborsó, kukorica)
1 fej hagyma apróra kockázva, 
2 gerezd fokhagyma,
1 kanál tejföl,
kevés csili, 
só, őrölt bors, 
kevés étolaj.





A húst apró darabokra, vagy vékony csíkokra vágjuk. A hagymát kevés olajon feltesszük párolni, és hozzáadjuk a húst is. Belekerül a zúzott fokhagyma is, majd enyhén megsózzuk. Addig pároljuk, míg a hús kifehéredik, és beletesszük a fagyasztott zöldségeket. A tejfölt is hozzáadva, őrölt borssal, és kevés apróra vágott csilipaprikával állítjuk be végleges ízét. Mielőtt kész lenne ételünk, kóstoljuk meg, és ha szükséges sózzunk még rajta. Kifőtt tésztára halmozva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése