2015. február 11., szerda

Lecsós aprópecsenye.

Hozzávalók:

60 dkg. sertés lapocka  (készülhet más húsból is, pl. pulyka felsőcomb filéből)

1 fej vöröshagyma, 
3 gerezd fokhagyma,
1 db. zöldpaprika,
2 db. paradicsom, 
kevés zsiradék.

(készülhet 1 üveg üveges konzerv lecsó hozzáadásával is.)




 A felkarikázott hagymát kevés zsiradékon megdinszteljük.

A húst apró darabokra vágjuk, és hozzáadjuk a hagymához, majd megsózzuk enyhén. A paprikát karikára, a paradicsomot apróra vágjuk, a fokhagymát szétnyomjuk. Először a paradicsomot adjuk hozzá a húshoz, és felöntjük kevés vízzel. Ha üveges lecsót használunk, erre nincs szükség, a paradicsomlé nedvességtartalma miatt. Később hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és a felkarikázott paprikát is. Én úgy szeretem, ha a paprika roppanós, és nem fő szét teljesen. Borsot őrlünk rá, és készre főzzük.
Tészta, vagy olyan köret illik hozzá, ami magán tartja a bőséges szaftot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése