Hozzávalók:
60 dkg. sertés lapocka (készülhet más húsból is, pl. pulyka felsőcomb filéből)
1 fej vöröshagyma,
3 gerezd fokhagyma,
1 db. zöldpaprika,
2 db. paradicsom,
kevés zsiradék.
(készülhet 1 üveg üveges konzerv lecsó hozzáadásával is.)
A felkarikázott hagymát kevés zsiradékon megdinszteljük.
A húst apró darabokra vágjuk, és hozzáadjuk a hagymához, majd megsózzuk enyhén. A paprikát karikára, a paradicsomot apróra vágjuk, a fokhagymát szétnyomjuk. Először a paradicsomot adjuk hozzá a húshoz, és felöntjük kevés vízzel. Ha üveges lecsót használunk, erre nincs szükség, a paradicsomlé nedvességtartalma miatt. Később hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és a felkarikázott paprikát is. Én úgy szeretem, ha a paprika roppanós, és nem fő szét teljesen. Borsot őrlünk rá, és készre főzzük.
Tészta, vagy olyan köret illik hozzá, ami magán tartja a bőséges szaftot.
60 dkg. sertés lapocka (készülhet más húsból is, pl. pulyka felsőcomb filéből)
1 fej vöröshagyma,
3 gerezd fokhagyma,
1 db. zöldpaprika,
2 db. paradicsom,
kevés zsiradék.
(készülhet 1 üveg üveges konzerv lecsó hozzáadásával is.)
A felkarikázott hagymát kevés zsiradékon megdinszteljük.
A húst apró darabokra vágjuk, és hozzáadjuk a hagymához, majd megsózzuk enyhén. A paprikát karikára, a paradicsomot apróra vágjuk, a fokhagymát szétnyomjuk. Először a paradicsomot adjuk hozzá a húshoz, és felöntjük kevés vízzel. Ha üveges lecsót használunk, erre nincs szükség, a paradicsomlé nedvességtartalma miatt. Később hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és a felkarikázott paprikát is. Én úgy szeretem, ha a paprika roppanós, és nem fő szét teljesen. Borsot őrlünk rá, és készre főzzük.
Tészta, vagy olyan köret illik hozzá, ami magán tartja a bőséges szaftot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése