2015. február 11., szerda

Mézes körtekrém leves



Hozzávalók:

6 db. körte,
1 tk. reszelt gyömbér,
1 tk. kanál őrölt fahéj,
pár csepp vanília aroma,
1/2 citrom reszelt héja, és leve,
4 ek. méz,
2 dl. főzőtejszín,
kevés őrölt fahéj,
1 dl. fehérbor,
1 csipet só,
víz.




A körték magját eltávolítom, a gyümölcsöket felkockázom. A mézet vigyázva karamellizálom, beleteszem a gyümölcsdarabokat, rácsorgatom a citrom levét, és a reszelt héját. Felöntöm annyi vízzel, hogy bőségesen ellepje, hozzáadom a reszelt gyömbért, a fahéjat, a vanília aromát, és 1 deci bort. 1 csipet sót is teszek hozzá, és felforralom. Nem pépesítem, de ha valaki igazi krémlevesre vágyik, akár úgy is készítheti.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése