2015. február 11., szerda

Sárgabarack krémleves, cukorbetegeknek is.

Hozzávalók:

80 dkg. barack,
kevés reszelt gyömbér,
1 kávés kanál őrölt fahéj,
1 csomag vaníliás cukor, 
4 -5 db. szegfűszeg,
1 citrom reszelt héja, és leve,
1 kanál szorbit, vagy nyírfacukor,
2 dl. főzőtejszín,
1 csipet só,
víz.




A barackokat kettévágom, magját eltávolítom. Vízben felteszem főzni a gyümölcsök felét, majd hozzáadom a szorbitot (cukorpótlót,) a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját, a citrom levét, a fahéjat, a tejszínt, a reszelt gyömbért, és egy csipetnyi sót. Mikor felforrt, levesszük a tűzhelyről, és botmixerrel pépesítjük. A megmaradt gyümölcsöket
, valamint a szegfűszeget is beletesszük, és ismét felforraljuk.

Őszi, és sárgabarackból is készíthetjük, de más gyümölcsökkel is nagyon finom.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése