Hozzávalók:
1 kg pulykacomb,
só, durva szemű bors,
1 kiskanál barnacukor,
2 csipet őrölt fahéj,
1 citrom reszelt héja, és leve,
1 kanál almaecet,
1 kiskanál reszelt gyömbér,
1 dl. félédes fehérbor,
10 dkg. vaj.
A húst megmossuk, lecsöpögtetjük. A száraz hozzávalókat összekeverjük, nagyobb vágódeszkán elterítjük. A combot minden oldalán beleforgatjuk a keverékbe, majd egy sütőtálba tesszük, amibe olvasztott vajat öntöttünk. A bort, az almaecetet, és az esetleg a vágódeszkán maradt fűszerkeverék maradékát is hozzáadjuk, majd lefóliázva 30 percig sütjük 200 fokon. A fóliát levéve kicsit továbbsütjük, majd pihentetés után felszeleteljük a húst.
A mártást is felhasználva tálaljuk.
1 kg pulykacomb,
só, durva szemű bors,
1 kiskanál barnacukor,
2 csipet őrölt fahéj,
1 citrom reszelt héja, és leve,
1 kanál almaecet,
1 kiskanál reszelt gyömbér,
1 dl. félédes fehérbor,
10 dkg. vaj.
A húst megmossuk, lecsöpögtetjük. A száraz hozzávalókat összekeverjük, nagyobb vágódeszkán elterítjük. A combot minden oldalán beleforgatjuk a keverékbe, majd egy sütőtálba tesszük, amibe olvasztott vajat öntöttünk. A bort, az almaecetet, és az esetleg a vágódeszkán maradt fűszerkeverék maradékát is hozzáadjuk, majd lefóliázva 30 percig sütjük 200 fokon. A fóliát levéve kicsit továbbsütjük, majd pihentetés után felszeleteljük a húst.
A mártást is felhasználva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése