2015. február 20., péntek

Rizses lecsó, pácolt fokhagymás tarjával.

Hozzávalók:

4 szelet csont nélküli tarja,

5 gerezd fokhagyma,
1 bögre rizs,
1 fej hagyma,
3 db. paprika,
1/2 doboz hámozott paradicsom konzerv,
só, frissen őrölt bors,
1 deci száraz fehérbor,
2 bögre leves alaplé.



A rizst kevés olajon enyhén megpirítom, felöntöm 2 bögre leves alaplével, megfőzöm.
Közben a 
kés fonákjával megütögetett hússzeleteket apróra vágott, szétnyomott fokhagymával bedörzsölöm, megsózom, megborsozom, és kevés olajon serpenyőben mindkét oldalán megsütöm.
Ugyanabban a serpenyőben, kevés olajon megdinsztelem a csíkokra vágott hagymát, enyhén megsózom, majd hozzáadom a hámozott paradicsomokat, amiket fakanállal szétnyomok. Felöntöm egy deci borral, és hozzákerül a karikákra vágott paprika is.  Elkeverem a már megpárolt rizzsel, és összefőzöm. Mielőtt tálalnám, megkóstolom, és ha szükséges, ízesítek még rajta. A tarjaszeleteket a lecsós rizzsel együtt tálalom.























Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése