2015. február 25., szerda

Sült pulykaszárny párolt zöldségkörettel

Hozzávalók:

4 db. pulyka szárnytő,
só, őrölt bors, kevés étolaj,

250 g. vegyes fagyasztott zöldség, (mexikói vagy más
kevés apróra vágott petrezselyem zöld,
1 nagy fej hagyma,
3 gerezd fokhagyma, 
só, őrölt bors, 
5 dkg vaj.

A pulykahúsokat megkenjük olajjal, sózzuk, borsozzuk, és fólia alatt tepsiben megsütjük. 
Ezalatt elkészítjük a párolt zöldségköretet. 
Kevés vajon a feldarabolt hagymát, majd az apróra vágott fokhagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk a fagyasztott zöldséget, és megsózva, megborsozva fedő alatt, saját levében pároljuk néhány percig. Hozzáadjuk e petrezselyem zöldet is, és jól összeforgatjuk. Azonnal tálalható a közben megsült pulyka mellé.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése