2015. február 26., csütörtök

Mézeskalács méz nélkül.

Hozzávalók:

50 dkg. liszt,
20 dkg kristálycukor, 
10 dkg light margarin, 
2 dl víz, 
2 tojás sárgája, 
2 kávéskanál szódabikarbóna,  
1 csipet só, 
1 csomag mézeskalács fűszerkeverék.

A cukorból kis láng felett karamellt készítünk, felöntjük a vízzel, megvárjuk, míg feloldódik benne a karamell, majd kihűtjük.

A többi hozzávalót összekeverjük, hozzáöntjük a kihűlt karamelles folyadékot, összegyúrjuk, és 1-2 órára hűtőbe tesszük. Majd ugyanúgy nyújtjuk, szaggatjuk, mint a mézeskalácsot. Megsütjük pár perc alatt, miután kihűlt, cukormázzal díszítjük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése