2015. február 26., csütörtök

Palócos apró pecsenye.

Hozzávalók:

80 dkg. sertés lapocka,
15 dkg. sárgarépa,
15 dkg. zöldbab,
1 fej hagyma,
3 gerezd fokhagyma,
2 ek. paradicsom püré,
só, őrölt bors,
kevés petrezselyem zöld,
kevés olaj, 
1 dl. száraz fehérbor. 

A nagyon apróra vágott hagymát, és fokhagymát kevés olajon megdinsztelünk, hozzáadjuk a felkockázott húst. addig pirítjuk, amíg kifehéredik. A paradicsompüré hozzátétele után felöntjük kevés borral. Sózzuk, borsozzuk, kevés őrölt pirospaprikát adunk hozzá, és beletesszük a sárgarépát, és a zöldbabot, és kevés apróra vágott petrezselyem zöldet. Ezután már csak néhány perc együtt főzést igényel.
Szaftos étel, így tésztával, tarhonyával, vagy galuskával tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése