Hozzávalók:
80 dkg. sertés lapocka,
15 dkg. sárgarépa,
15 dkg. zöldbab,
1 fej hagyma,
3 gerezd fokhagyma,
2 ek. paradicsom püré,
só, őrölt bors,
kevés petrezselyem zöld,
kevés olaj,
1 dl. száraz fehérbor.
A nagyon apróra vágott hagymát, és fokhagymát kevés olajon megdinsztelünk, hozzáadjuk a felkockázott húst. addig pirítjuk, amíg kifehéredik. A paradicsompüré hozzátétele után felöntjük kevés borral. Sózzuk, borsozzuk, kevés őrölt pirospaprikát adunk hozzá, és beletesszük a sárgarépát, és a zöldbabot, és kevés apróra vágott petrezselyem zöldet. Ezután már csak néhány perc együtt főzést igényel.
Szaftos étel, így tésztával, tarhonyával, vagy galuskával tálaljuk.
80 dkg. sertés lapocka,
15 dkg. sárgarépa,
15 dkg. zöldbab,
1 fej hagyma,
3 gerezd fokhagyma,
2 ek. paradicsom püré,
só, őrölt bors,
kevés petrezselyem zöld,
kevés olaj,
1 dl. száraz fehérbor.
A nagyon apróra vágott hagymát, és fokhagymát kevés olajon megdinsztelünk, hozzáadjuk a felkockázott húst. addig pirítjuk, amíg kifehéredik. A paradicsompüré hozzátétele után felöntjük kevés borral. Sózzuk, borsozzuk, kevés őrölt pirospaprikát adunk hozzá, és beletesszük a sárgarépát, és a zöldbabot, és kevés apróra vágott petrezselyem zöldet. Ezután már csak néhány perc együtt főzést igényel.
Szaftos étel, így tésztával, tarhonyával, vagy galuskával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése