Hozzávalók:
1 kg. pulyka felső combfilé, durva tengeri só
1 kg. pulyka felső combfilé, durva tengeri só
1 fej hagyma,
10 gerezd fokhagyma,
1 ek. mustár,
1 tk. házi ételízesítő,
kevés frissen őrölt bors,
1 kanál olaj,
1 dl. leves alaplé.
A pulykacombot durva sóval bedörzsölöm, 1 kanál olajat öntve alá, lefóliázva tepsibe teszem, és elkezdem sütni.
Közben elkészítem a fokhagymamártást hozzá. Serpenyőben, kevés olajon megdinsztelem a reszelt hagymát, a szétnyomott fokhagymát, kevés házi ételízesítőt adok hozzá, (az enyémben nincs nátrium glutamát) borsot őrlök rá, és felöntöm 1 dl. leves alaplével. Mustárt is teszek hozzá, és összeforralom. Nem kell, hogy besűrűsödjön!
A pulykacombot durva sóval bedörzsölöm, 1 kanál olajat öntve alá, lefóliázva tepsibe teszem, és elkezdem sütni.
Közben elkészítem a fokhagymamártást hozzá. Serpenyőben, kevés olajon megdinsztelem a reszelt hagymát, a szétnyomott fokhagymát, kevés házi ételízesítőt adok hozzá, (az enyémben nincs nátrium glutamát) borsot őrlök rá, és felöntöm 1 dl. leves alaplével. Mustárt is teszek hozzá, és összeforralom. Nem kell, hogy besűrűsödjön!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése