2015. február 26., csütörtök

Pulykasült, fokhagymaszószban.

Hozzávalók:

1 kg. pulyka felső combfilé, durva tengeri só

1 fej hagyma,
10 gerezd fokhagyma,
1 ek. mustár,
1 tk. házi ételízesítő,
kevés frissen őrölt bors,
1 kanál olaj,
1 dl. leves alaplé.

A pulykacombot durva sóval bedörzsölöm, 1 kanál olajat öntve alá, lefóliázva tepsibe teszem, és elkezdem sütni.
Közben elkészítem a fokhagymamártást hozzá. Serpenyőben, kevés olajon megdinsztelem a reszelt hagymát, a szétnyomott fokhagymát, kevés házi ételízesítőt adok hozzá, (az enyémben nincs nátrium glutamát) borsot őrlök rá, és felöntöm 1 dl. leves alaplével. Mustárt is teszek hozzá, és összeforralom.  Nem kell, hogy besűrűsödjön!
A közben megsült pulykacombot kicsit pihentetem fóliában, majd ujjnyi vastag szeletekre darabolom, és beleforgatom a szószba. Fedő alatt addig párolom, míg a mártás kicsit besűrűsödik. Lehet csíkokra is vágni a pulykát.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése