Hozzávalók:
4 db. csirkemell,
liszt, tojás, zsemlemorzsa, szeletelt mandula, só, a panírhoz,
bő olaj a sütéshez.
A csirkemelleket hosszában, középen bevágjuk, kettéhajtjuk, majd kikloffoljuk. Így a csirkemell méretét jelentősen megnövelhetjük.
Megsózzuk, és kicsit állni hagyjuk.
Elkészítjük három tányérban a lisztet, az enyhén felvert tojásokat, és a zsemlemorzsát, amibe pörkölt, szeletelt mandulát is keverünk. A panírozást először a lisztben, majd a tojásban, legvégén a prézli, és a mandula keverékében végezzük. A panírozott húsokat mindkét oldalán a panír aranybarnára színeződésléig sütjük. Köretként sült burgonyát, rizst, de mást is tálalhatunk mellé. Én hagymás tepsis krumplival tálaltam, ami kitűnő, szaftos köret lett!
4 db. csirkemell,
liszt, tojás, zsemlemorzsa, szeletelt mandula, só, a panírhoz,
bő olaj a sütéshez.
Megsózzuk, és kicsit állni hagyjuk.
Elkészítjük három tányérban a lisztet, az enyhén felvert tojásokat, és a zsemlemorzsát, amibe pörkölt, szeletelt mandulát is keverünk. A panírozást először a lisztben, majd a tojásban, legvégén a prézli, és a mandula keverékében végezzük. A panírozott húsokat mindkét oldalán a panír aranybarnára színeződésléig sütjük. Köretként sült burgonyát, rizst, de mást is tálalhatunk mellé. Én hagymás tepsis krumplival tálaltam, ami kitűnő, szaftos köret lett!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése