2015. február 26., csütörtök

Sertés szűzérmék sajtszószban

Hozzávalók 4 személyre:

1 kg. sertés szűz,

kevés őrölt pirospaprika,
1 nagy fej hagyma,
3 gerezd fokhagyma,
200 g. főzőtejszín,
100 g. reszelt sajt,

kevés só, és őrölt bors,
2 dl. leves alaplé,
kevés étolaj.



A sertés szűzt felszeletelem, bedörzsölöm sóval, ősölt borssal, őrölt pirospaprikával, kevés olajat alá öntve sütőben megsütöm fólia alatt. A
 sütés végén a fóliát leveszem, és hagyom, hogy kicsit piruljanak a hússzeletek. 
A hagymát, fokhagymát kevés olajon megdinsztelem. Felöntöm a leves alaplével. Megsózom és borsozom, fedő alatt párolom. a reszelt sajtot, és a tejszínt összekeverem, és hozzáöntöm a serpenyőben lévő hagymához.
Jól összeforralom, megvárom míg kicsit besűrűsödik.

A hússzeleteket a sajtmártással tálalom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése