Hozzávalók:
30 dkg. liszt,
30 dkg. vaj,
15 dkg. darált földimogyoró,
15 dkg. porcukor,
3 cl. rum, vagy pár csepp aroma,
1 csipet só,
a korongok közé: 15 dkg. lekvár, gyümölcsíz,
a tetejére: 1 tábla étcsoki, 1 kanál olaj.
A tésztához valókat összegyúrjuk, majd hűtőbe tesszük 1 órára. 3 mm. vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk korongokra, és sütőpapíron tepsiben alacsony hőfokon megsütjük. Mikor meghűltek, két - két korongot összeragasztunk lekvárral, vagy gyümölcsízzel, és a tetejét megcsorgatjuk az olajjal együtt felolvasztott csokival. Fogyasztásig hűtve tároljuk!
A linzer koszorút ugyanígy csináljuk, de a csokoládét elhagyjuk, és porcukorral szórjuk meg a sütit.
30 dkg. liszt,
30 dkg. vaj,
15 dkg. darált földimogyoró,
15 dkg. porcukor,
3 cl. rum, vagy pár csepp aroma,
1 csipet só,
a korongok közé: 15 dkg. lekvár, gyümölcsíz,
a tetejére: 1 tábla étcsoki, 1 kanál olaj.
A tésztához valókat összegyúrjuk, majd hűtőbe tesszük 1 órára. 3 mm. vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk korongokra, és sütőpapíron tepsiben alacsony hőfokon megsütjük. Mikor meghűltek, két - két korongot összeragasztunk lekvárral, vagy gyümölcsízzel, és a tetejét megcsorgatjuk az olajjal együtt felolvasztott csokival. Fogyasztásig hűtve tároljuk!
A linzer koszorút ugyanígy csináljuk, de a csokoládét elhagyjuk, és porcukorral szórjuk meg a sütit.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése