2015. február 27., péntek

Tésztasaláta csirketepertővel.

Hozzávalók:

250 g. orsótészta,
2 db. csirkecomb,
1 db. sárgarépa,
1 szál újhagyma,
1/2 kaliforniai paprika,
1 kanál teriyaki szósz,
1 kanál ételecet,
kevés só,
1 kanál balzsamecet,
1 csipet cukor,
2 kanál extra szűz olíva olaj.

A csirkecombokat lebőrözzük,  a bőr, és a háj kivételével sós, enyhén ecetes vízben feltesszük főni.
A bőréből, és a hájból kevés olajon, pici cukrot hozzáadva tepertőt készítünk. Mikor a hús megfőtt kivesszük a vízből, és meghűtjük, majd csíkokra vágjuk. Ugyanabban a vízben megfőzzük a tésztát is. A serpenyőben, vékony csíkokra (zsülien) vágott sárgarépát dinsztelünk, majd karikákra vágott újhagymát, és kockázott színes paprikát adunk hozzá. Amikor a tészta megfőtt, a serpenyőben maradt zsírba forgatjuk, hozzáadjuk a comb csíkokat, kevés balzsamecetet, 1 kanál teriyaki szószt, és extra szűz olíva olajat adunk hozzá. Összeforgatjuk, és melegen tálaljuk. Tálaláskor rászórjuk a csirketepertőt.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése