2015. február 20., péntek

Szárnyas, zöldborsós rizs egytál.

Hozzávalók:

35 dkg. pulyka felső comb filé,
20 dkg. rizs,
1 kisebb fej hagyma,
3 gerezd fokhagyma,
1 db. kis csili,
10 dkg zöldborsó, 
1 csipetnyi majoránna,
só, őrölt bors,
1 dl száraz fehérbor, 
1 kis csokor petrezselyem zöld,
1/2 liter leves alaplé,
2 kanál olaj.



A rizst kevés olajon enyhén megpirítjuk, majd felöntjük a leves alaplével. Enyhén megsózzuk, és hagyjuk párolódni. Ritkán megkeverjük.
Külön edényben a hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd hozzányomjuk a fokhagymát. 1 kisebb magozott csilivel rövid idein együtt pirítjuk, majd hozzátesszük a kockákra vágott pulykahúst, amivel együtt fehéredésig főzzük. Hozzáöntjük a bort, a zöldborsót, majd összekeverjük a már megfőtt rizzsel, és az apróra vágott petrezselyem zölddel. Tálaláskor enyhén megborsozzuk, és sajtot reszelünk rá.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése