2015. február 20., péntek

Gombás tojásos rizs egytál.

Hozzávalók:

30 dkg. rizottó rizs,
1 vöröshagyma,
20 dkg. csiperke, vagy más gomba,
3 tojás,
10 dkg. olajbogyó,
1/2 doboz hámozott paradicsom,
10 dkg. koktélparadicsom,
1 dl bor,
7 dl. leves alaplé,
só, frissen őrölt bors,
kisebb csilipaprika,
kevés petrezselyem zöld,
2 kanál olíva olaj.


A rizst 1 kanál olíva olajon enyhén megpirítjuk, majd felöntjük leves alaplével. Külön edényben 1 kanál olajon megdinszteljük a hagymát, a szétnyomott fokhagymát, a feldarabolt magozott csilit, és megsózzuk. Felöntjük kevés borral, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát is. Beletesszük a hámozott paradicsomot, amit szétnyomkodunk, és pár percig így főzzük. 3 db. enyhén felvert tojással összekeverjük, és hozzáadjuk a közben elkészült rizst, majd összekeverjük a magozott olajbogyókkal. Kevés finomra aprított petrezselyem zöldet is hozzáadunk, és további főzés nélkül lefedve hagyjuk. 
Tálaláskor borsot őrlünk rá.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése