2015. február 19., csütörtök

Sonkás, sajtos madársaláta.

Hozzávalók: 

20 dkg. madársaláta,
25 dkg. szilvaparadicsom, (más fajtájú is lehet)
15 dkg. mozzarella, vagy scamorza,  (lehet füstölt is)
15 dkg. főtt, füstölt hasaalja szalonna,
1 marék főtt csemege kukorica,
2 ek. extra szűz olíva olaj,
1 kanál balzsamecet.


Nagyon gyors saláta!
A madársalátát összekeverjük 1 marék csemege kukoricával, 2 kanál olíva olajjal, 1 kis kanál balzsamecettel, karikázott szilvaparadicsommal. Tetejére tépkedett főtt, füstölt szalonnát, és mozzarellát, vagy scamorzát tépkedünk. 
Az eredeti Olasz receptben prosciutto sonkával készül, de legalább annyira finom a Magyar sonkával is.
10 perc alatt elkészül.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése