2015. február 27., péntek

Színes tésztasaláta.

Hozzávalók:

1/4  jégsaláta, 
1/4 lila káposzta,
1 db. sárgarépa,
250 g. orsótészta,
1 db. főtt csirkecomb,
só, frissen őrölt bors,
1 kanál balzsamecet,
1 kanál olíva olaj.

A lila káposztát csíkokra vágjuk. A sárgarépát megtisztítjuk, majd zöldséghámozóval körbe csíkokat vágunk belőle. Forró, sós vízbe tésztaszűrővel rövid időre belemártjuk (blansírozzuk) Ugyanezt tesszük a lila káposztával, ami kis színt is enged. Ebben a színes vízben főzzük meg az orsótésztát, és egy kevés ecetet is adunk a vízhez. A tészta amikor megfőtt leszűrjük, meghűtjük. Nagyobb keverőtálban összekeverjük az apróra tépkedett jégsalátát, a blansírozott lila káposztát, és sárgarépa csíkokat, a felcsíkozott húst. Olíva olajjal, és balzsamecettel öntjük meg, enyhén megsózzuk, borsot őrlünk rá, és jól elkeverjük vigyázva, hogy ne törjön. Hidegen, melegen tálalható.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése