2015. február 25., szerda

Tejszínes, majoránnás aprópecsenye

Hozzávalók 4 fő részére:

80 dkg. sertés lapocka,
1 fej hagyma,
200 g. főzőtejszín,
1 csapott evőkanál liszt,
só, frissen őrölt bors,
1 csipet majoránna,
1 dl száraz fehérbor,
kevés olaj.

A hagymát felcsíkozzuk, a fokhagymát nagyon apróra vágjuk. A lapockát apró darabokra vágjuk.
A hagymát kevés olajon megpároljuk, és a húst is hozzáadva, annak fehéredéséig pirítjuk. Mikor a hús kifehéredett, bort öntünk alá, megsózzuk, és megborsozzuk. Az apóra darabolt fokhagymát is hozzátesszük, majd a lisztet jól elkeverjük a főzőtejszínnel, és azt is hozzáöntjük a pulykacsíkokhoz.  Megszórjuk kevés majoránnával, és újra felforraljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése