Hozzávalók:
8 db. csirkeszárny,
só, őrölt bors, esetleg Vegeta.
a szószhoz:
1 db vöröshagyma,
6 gerezd fokhagyma,
1 dl. tejszín,
1 kiskanál liszt,
só, őrölt bors,
csipetnyi őrölt pirospaprika,
kevés olaj.
A csirkeszárnyakat megfőzzük, húslevest készítünk belőle. a kifőtt szárnyakat megfűszerezzük sóval, őrölt borssal, esetleg vegetával, bedörzsöljük kevés étolajjal, majd tepsiben lefóliázva megsütjük. A végén a fóliát leemelve, a bőrét is enyhén megpirítjuk.
Közben elkészítjük a fokhagymás mártást.
Kevés olajon a lereszelt vöröshagymát, a szétzúzott fokhagymákkal együtt megdinszteljük, megsózzuk, megborsozzuk, kevés leves alaplével felengedjük, csipet pirospaprikát adunk hozzá, majd tejszín, és kevés liszt csomómentes keverékével besűrítjük. A közben megsült csirkeszárnyakkal tálaljuk.
8 db. csirkeszárny,
só, őrölt bors, esetleg Vegeta.
a szószhoz:
1 db vöröshagyma,
6 gerezd fokhagyma,
1 dl. tejszín,
1 kiskanál liszt,
só, őrölt bors,
csipetnyi őrölt pirospaprika,
kevés olaj.
A csirkeszárnyakat megfőzzük, húslevest készítünk belőle. a kifőtt szárnyakat megfűszerezzük sóval, őrölt borssal, esetleg vegetával, bedörzsöljük kevés étolajjal, majd tepsiben lefóliázva megsütjük. A végén a fóliát leemelve, a bőrét is enyhén megpirítjuk.
Közben elkészítjük a fokhagymás mártást.
Kevés olajon a lereszelt vöröshagymát, a szétzúzott fokhagymákkal együtt megdinszteljük, megsózzuk, megborsozzuk, kevés leves alaplével felengedjük, csipet pirospaprikát adunk hozzá, majd tejszín, és kevés liszt csomómentes keverékével besűrítjük. A közben megsült csirkeszárnyakkal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése