2015. február 25., szerda

Fűszeres sült csirkeszárny fokhagymaszósszal.

Hozzávalók:

8 db. csirkeszárny,
só, őrölt bors, esetleg Vegeta.

a szószhoz:
1 db vöröshagyma, 
6 gerezd fokhagyma, 
1 dl. tejszín,
1 kiskanál liszt,
só, őrölt bors,
csipetnyi őrölt pirospaprika,
kevés olaj.



A csirkeszárnyakat megfőzzük, húslevest készítünk belőle. a kifőtt szárnyakat megfűszerezzük sóval, őrölt borssal, esetleg vegetával, bedörzsöljük kevés étolajjal, majd tepsiben lefóliázva megsütjük. A végén a fóliát leemelve, a bőrét is enyhén megpirítjuk. 
Közben elkészítjük a fokhagymás mártást.
Kevés olajon a lereszelt vöröshagymát, a szétzúzott fokhagymákkal együtt megdinszteljük, megsózzuk, megborsozzuk, kevés leves alaplével felengedjük, csipet pirospaprikát adunk hozzá, majd tejszín, és kevés liszt csomómentes keverékével besűrítjük. A közben megsült csirkeszárnyakkal tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése