2015. február 24., kedd

Uborkasaláta ünnepi tálalással.

Hozzávalók:

4 db. kígyóuborka,
3 db. szebb egyforma méretű paradicsom,
só, őrölt bors,
3 kanál extra szűz olíva olaj,
1 kanál almaecet,
1 kis kanál vágott kapor.




1 db. kígyóuborkát középen kettévágunk, közepéről zöldséghámozóval vékony, egyenletes szeleteket vágunk ki. A paradicsomokat középen kettévágjuk, alma magozóval, a kocsánya felől, és alulról kilyukasztjuk. A középen kettévágott uborkaszeleteket feltekerjük, és beleillesztjük a paradicsom lyukjába. Ezek lesznek az ehető díszek!
A salátát kikeverjük az olíva olajjal, majd enyhén megsózzuk, megborsozzuk, almaecettel megcsorgatjuk, és kevés kaporral újra elkeverjük az uborkaszeleteket. Ha először megsózzuk az uborkát, az sok levet enged, de így az olaj elzárja a pórusokat, és így a só nem jut az uborkaszeletekbe. Így lényegesen szárazabb saláta lesz a végeredmény.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése