2015. február 17., kedd

Zöldséges rakott penne

Hozzávalók 4 fő részére:


50 dkg. penne tészta,
1 nagy fej hagyma,
30 dkg franciasaláta zöldség keverék.
2 kanál paradicsompüré,
só, frissen őrölt bors,
1 pohár  (330 g.) tejföl,
1,5 kanál liszt,
1 kanál zsemlemorzsa,
15 dkg trappista sajt.
kevés olíva olaj.



A tésztát sós, forró vízben al dente (félkeményre) főzöm. A hagymát apróra vágom, kevés olajon megdinsztelem. Hozzáadom a fagyasztott zöldségkeveréket, sózom, és az átlagosnál kicsivel jobban megborsozom.
A félkemény tésztát lecsöpögtetem, majd kivajazott sütőtálba egy kanálnyi zsemlemorzsát szórok. A  tésztát jól elkeverem a zöldségekkel, valamint az előzőleg liszttel jól összekavart tejföllel. Ezután a sütőtálba halmozom, majd tetejére trappistát reszelek.  Előmelegített sütőben megsütöm. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése