2015. február 17., kedd

Töltött paradicsompaprika

Hozzávalók:

20 dkg. darált pulykahús,
15 dkg. rizs,
1 kis fej hagyma,
1 db. zöldpaprika,
1 kanál paradicsompüré,
só, őrölt bors,

a mártáshoz: 
6 gerezd fokhagyma, 
kevés olíva olaj, 
só, őrölt bors,
1 kanál tejföl.



A rizst enyhén megpirítom, kétszer annyi vízzel megfőzöm.
A darált húst kevés olíva olajon fehéredésig pirítom, hozzáadom a reszelt hagymát,  a kockázott zöldpaprikát, és a paradicsom pürét. Összekeverem a főtt rizzsel, és addig párolom, míg lé egyáltalán nem marad rajta. Megfűszerezem.  A magházát kivágom a paradicsompaprikáknak, és beletöltöm a rizses, húsos keveréket. 160 fokos sütőben 10 - 15 perc alatt készre sütöm.
Az előzőleg elkészített fokhagymás szósszal tálalom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése