Hozzávalók:
30 dkg. penne vagy makaróni,
10 dkg. reszelt ementáli, trappista, vagy más félkemény sajt,
25 dkg. sonka reszelve, esetleg darálva, vagy finomra kockázva. (húsvét után készíthető maradék főtt, füstölt sonkából is.
30 dkg. penne vagy makaróni,
10 dkg. reszelt ementáli, trappista, vagy más félkemény sajt,
25 dkg. sonka reszelve, esetleg darálva, vagy finomra kockázva. (húsvét után készíthető maradék főtt, füstölt sonkából is.
3 gerezd fokhagyma,
kevés friss, vagy szárított bazsalikom levél,
só, őrölt bors,
1 pohár tejföl (200 g.)
1 tojás,
1 kanál liszt,
kevés zsemlemorzsa,
vaja sütőtál kikenéséhez.
A tésztát sós, forró vízben félkeményre főzzük.
A sonkát lereszeljük, ledaráljuk, esetleg kockázzuk. Fokhagymanyomóval rányomjuk a fokhagymát, hozzáadjuk a friss, vagy szárított bazsalikomot, sózzuk, borsozzuk. A tejfölt elkeverjük felvert tojással, liszttel, és 3/4 részét hozzáöntjük a sonka keverékéhez. A tésztával is összekeverjük az egészet, majd a kivajazott, kicsit zsemlemorzsával megszórt sütőtálba öntjük. A tetejére ráöntjük a meghagyott tejfölös mártást, és sajtot reszelünk rá.
Rakott ételekhez sűrűn használok zsemlemorzsát, esetleg kinyújtott fehér kenyeret, aminek levágtam a szélét, teszek a tál aljára. Az étel által engedett kevés levet ez összegyűjti, rövid hűlés után könnyebben szeletelhető, és emelhető ki a tálból a kockázott rakott finomság. Mindig sokat adok az étel íze mellett a látványára is, mert akkor jobb az ember étvágya, ha szép amit eléd raknak!
kevés friss, vagy szárított bazsalikom levél,
só, őrölt bors,
1 pohár tejföl (200 g.)
1 tojás,
1 kanál liszt,
kevés zsemlemorzsa,
vaja sütőtál kikenéséhez.
A tésztát sós, forró vízben félkeményre főzzük.
A sonkát lereszeljük, ledaráljuk, esetleg kockázzuk. Fokhagymanyomóval rányomjuk a fokhagymát, hozzáadjuk a friss, vagy szárított bazsalikomot, sózzuk, borsozzuk. A tejfölt elkeverjük felvert tojással, liszttel, és 3/4 részét hozzáöntjük a sonka keverékéhez. A tésztával is összekeverjük az egészet, majd a kivajazott, kicsit zsemlemorzsával megszórt sütőtálba öntjük. A tetejére ráöntjük a meghagyott tejfölös mártást, és sajtot reszelünk rá.
Rakott ételekhez sűrűn használok zsemlemorzsát, esetleg kinyújtott fehér kenyeret, aminek levágtam a szélét, teszek a tál aljára. Az étel által engedett kevés levet ez összegyűjti, rövid hűlés után könnyebben szeletelhető, és emelhető ki a tálból a kockázott rakott finomság. Mindig sokat adok az étel íze mellett a látványára is, mert akkor jobb az ember étvágya, ha szép amit eléd raknak!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése