2015. február 18., szerda

Füstölt sajtos, joghurtos, tejfölös spagetti.

Hozzávalók:
1/2 pohár tejföl,
1/2 pohár joghurt,
só, őrölt fehér bors, 
csíkokra vágott füstölt sajt, 
száraztészta (spagetti, makaróni)
1 kanál libazsír,
1 kis csokor lestyánlevél.




A tésztát sós forró vízben megfőzzük, hozzáadva a lestyánt. Mikor megfőtt lecsöpögtetjük. A lestyánt kivesszük, mert csak az ízére volt szükség. A lestyán az ételízesítők többségének (Maggi) alapfűszere. A tésztához kevés libazsírt adunk, és jól lekeverjük vele.

A tejfölt, és a joghurtot összekeverjük, így Görög joghurt állagú keveréket kapunk, amibe kevés őrölt fehér borsot, és sót is teszünk. A kifőtt, libazsíros tésztát ezzel, és csíkokra vágott füstölt sajttal tálaljuk.
A világ egyik legegyszerűbb tésztaétele, kicsit turbózva.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése