2015. március 16., hétfő

Pacalpörkölt

Hozzávalók: 

1 kg. előfőzött pacal,
3 db. vöröshagyma, apróra vágva,
3 gerezd fokhagyma szétnyomva,
1 db. zöldpaprika,
1 db. hámozott paradicsom,
1 dl. száraz vörösbor, 
kevés csípős paprika, (ízlés szerint)
kevés  kakukkfű,
1 kanál házi őrölt paprika,
kevés zsír, vagy étolaj,
só, őrölt bors.



A hagymát  zsíron megpirítjuk kicsit, majd a zöldpaprikával, a paradicsommal, a csípős paprikával, alapot készítünk. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Én a paradicsomot a végébe keresztet vágva szoktam hozzáadni, amit a víz felforrása után kiveszek, és lehúzom a héját. A paradicsom héja nem emészthető, nem fő szét, a felpenderedett héj darabok csak rontják az esztétikai, és ízélményt fogyasztás közben. 

Elkeverjük a fagyasztott, de közben kiolvasztott, előfőzött, konyhakész pacallal, a szétnyomott fokhagymával, sózzuk, borsozzuk, kevés kakukkfűvel ízesítjük.
Kb. 1 órát főzzük együtt, közben megkóstoljuk, ha szükséges utána ízesítjük, és hagyjuk, hogy összefőjenek az ízek. Kevés borban  feloldjuk a paprikát, és a pörkölthöz hozzátöltve készre főzzük. A bor mennyiségével vigyázzunk, mert nem alkohol, hanem csersav tartalma miatt kerül a pörköltbe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése